Miksi aknea muodostuu?

Ongelman perimmäinen syy on se, että iho tuottaa liikaa talia. Talin tarkoituksena on suojata ihoa, mutta kun elimistö tuottaa sitä liikaa, se tukkii ihohuokoset, jolloin muodostuu ihomatoja. Tulehtuneesta ihohuokosesta muodostuu finni.

Murrosiässä kumpikin sukupuoli alkaa tuottaa enemmän miessukupuolihormonia. Tämä stimuloi talirauhasia niin, että talineritys lisääntyy. Joillakin  talirauhaset reagoivat herkästi miessukupuolihormoniin. Tällaisilla ihmisillä esiintyy vaikeaa aknea.

Talin voimalla elävä yleinen bakteeri propionebakterium acnes vaikuttaa finneihin. Talin hajotessa muodostuu hajoamistuotteita ja rasvahappoja, jotka ärsyttävät talirauhasta, jolloin iho tulehtuu.

Vaikuttavia tekijöitä

Aknen syntyyn vaikuttavat monet tekijät. Vaikuttavia tekijöitä ovat perinnöllisyys, talin muodostus, hormonit, bakteerit, keratinisaatio eli sarveistuminen follikkelien aukoissa (ihomadot) sekä tulehdus. Syytä, miksi jotkut kärsivät aknesta, ei siis voi osoittaa.

 

Helppo kaksivaiheinen hoito!

Puhdista ihosi ensin Acnicyl CLEANSER -puhdistusgeelillä ja hoida sen jälkeen akne ja epäpuhdas iho Acnicyl CREAM -hoitovoiteella.

Lue lisää

Olet poistumassa sivustosta Acnicyl.fi

Napsauttamalla alla olevaa Jatka-painiketta poistut tästä Mylanin tytäryhtiön sivustosta ja siirryt kolmannen osapuolen sivustoon, joka vastaa yksin sen sisällöstä.