Eri aknetyypit

1. Acne comedonica
Enimmäkseen ihomatoja, tuskin lainkaan tulehduksia.

2. Acne papulopustulosa
Enimmäkseen tulehduksia, pieniä märkää sisältäviä näppylöitä.

3. Acne nodulocystica
Finnien vaikein aste. Isoja, ontelomaisia märkänäppylöitä, joista jää usein arpia.

Ihomato on ihohuokonen, joka on täyttynyt talilla ja tukkeutunut. Ihomato muodostuu, kun ihohuokonen tukkeutuu, yleensä talin tai kuolleiden ihosolujen vuoksi. Kun rauhasen suuaukko tukkeutuu, tali ei pääse ulos ja talia kertyy ihohuokoseen. Kun talia puristetaan ulos, se näyttää madolta. Siitä on syntynyt nimitys ihomato. Jos ihomato tulehtuu, siitä muodostuu finni.

On hyvin yleistä, että kasvoilla on samanaikaisesti sekä kuivia että rasvaisia alueita. Iho on usein rasvainen nenän ympäristössä ja otsalla. Talin muodostus on suurin näillä alueilla. Aknea esiintyy yleisesti kasvojen lisäksi myös rintakehässä ja selässä. Akne muodostuu näillä alueilla samalla tavalla kuin muuallakin. Kaulalla ja selässä akne ilmenee usein syvinä, aristavina paiseina, jotka eivät tyhjene, vaan alkavat vuotaa verta, jos niitä puristaa (mitä ei missään nimessä pidä tehdä). Jos näppylästä vuotaa verta ja kudosnestettä, on kudos vahingoittunut ja ihoon saattaa jäädä arpi.

 

Helppo kaksivaiheinen hoito!

Puhdista ihosi ensin Acnicyl CLEANSER -puhdistusgeelillä ja hoida sen jälkeen akne ja epäpuhdas iho Acnicyl CREAM -hoitovoiteella.

Lue lisää

Olet poistumassa sivustosta Acnicyl.fi

Napsauttamalla alla olevaa Jatka-painiketta poistut tästä Mylanin tytäryhtiön sivustosta ja siirryt kolmannen osapuolen sivustoon, joka vastaa yksin sen sisällöstä.