Akne

Iho-ongelma, josta yleiskielessä käytetään nimitystä akne, on oikealta nimeltään acne vulgaris. Akne on yleistä etenkin nuorilla. Useimmilla murrosikäisillä (80–90 prosentilla) on ongelmia aknen ja epäpuhtaan ihon kanssa, mutta näitä ongelmia voi esiintyä myös myöhemmällä iällä. Noin viidellä prosentilla 40–50-vuotiaista aikuisista esiintyy niin kutsuttua aikuisiän aknea.

Akne (yleiskielessä ”finnit”) on hyvälaatuinen ihosairaus, jonka yhteydessä ihossa esiintyy pieniä näppylöitä, jotka aiheuttaa tulehdus talirauhasissa. Murrosikä lisää miessukupuolihormonin (androgeenin) tuotantoa kummallakin sukupuolella. Tämä stimuloi talirauhasia niin, että ne erittävät enemmän talia. Samalla kun talin tuotanto lisääntyy, talirauhasten tiehyet supistuvat, jolloin talin pääsy ulos vaikeutuu ja iho tulehtuu ja turpoaa.

Propionebakterium acnes -niminen yleinen bakteeri vaikuttaa finneihin hajottamalla talia vapaiksi rasvahapoiksi. Tämän seurauksena iho herkästi tulehtuu.

 

Helppo kaksivaiheinen hoito!

Puhdista ihosi ensin Acnicyl CLEANSER -puhdistusgeelillä ja hoida sen jälkeen akne ja epäpuhdas iho Acnicyl CREAM -hoitovoiteella.

Lue lisää

Voit ostaa Acnicyl CLEANSERin ja CREAMin apteekista tai verkkoapteekista!

Olet poistumassa sivustosta Acnicyl.fi

Napsauttamalla alla olevaa Jatka-painiketta poistut tästä Mylanin tytäryhtiön sivustosta ja siirryt kolmannen osapuolen sivustoon, joka vastaa yksin sen sisällöstä.